Dermatologia estetyczna

dermatologia-estetyczna_wiem_o_zdrowiu

Forum -> kolagen co o tym myślicie

Tytuł:kolagen co o tym myślicie
Autor:mazowszanka
30.8.2011, 13:13
Hej. Co myślicie o kolagenie do twarzy. Chciałam zainwestować w ten kosmetyk i słyszałam, że dobrze wchłania się w głębsze warstwy skóry i jest skutecznym środkiem w walce ze zmarszczkami. Zastanawiam się jednak czy jest tak skuteczny, jak kosztuje.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

dermatologia-estetyczna_ciekawostki

Ciekawostki

Dermatolog
Dermatolog jest lekarzem specjalizującym się w rozpoznawaniu i leczeniu wszelkich chorób skóry o różnym podłożu – alergologicznym, bakteryjnym, wirusowym, genetycznym czy nawet nowotworowym. Takie przypadłości jak łuszczyca, świąd, atopowe zapalenia skóry, grzybice, ziarniaki, trądzik są doskonale znane przez dermatologa i posiada on specjalistyczną wiedzą do ich leczenia.

Czy wiesz, że...

Sucha skóra jest wynikiem braku odpowiedniej ilości sebum, co zwiększa jej podatność na wrażliwość. Osoby mające skórę suchą często czują jej nieprzyjemne napięcie, zwłaszcza po umyciu, oraz dyskomfort kiedy przebywają na wietrze, bądź w klimatyzowanym pomieszczeniu. Objawami bardzo suchej, odwodnionej skóry, są pierzchnięcie oraz pęknięcia, które nieraz powodują pieczenie.

Polecamy

Skóra właściwa
Skóra jest jednym z największym narządem ludzkiego ciała. Jak powszechnie wiadomo zbudowana jest przede wszystkim z naskórka oraz skóry właściwej. Każda z tych warstw pełni ważne dla organizmu funkcje i z tego powodu trzeba o nie odpowiednio dbać.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Chociaż jest stosowany w praktyce lekarskiej od lat dwudziestych ubiegłego wieku (wprowadzony do leczenia w 1922 r.). Leczenie bólu ostrego i przewlekłego przy użyciu substancji metamizol, podawanej w formie doustnej lub parenteralnej było wielokrotnie poddawane ocenie klinicznej.